Till huvudinnehåll Till meny Till undermeny
  • Lyssna
  • Lättläst
  • Teckenspråk
  • English
  • Other languages
Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp
Sök
  • Matvanor, hälsa & miljö
    Expandera
    • Kostråd
      Expandera
      • Kostråden - hitta ditt sätt
        Expandera
        • Grönsaker och frukt - råd
        • Fisk och skaldjur - råd
        • Fullkorn - råd
        • Kött och chark - råd
        • Matfetter - råd
        • Mejeriprodukter - råd
        • Socker - råd
        • Salt - råd
        • Alkohol - råd
        • Nötter och frön - råd
        • Energibalans - råd
        • Rörelse i vardagen - råd
        • Matvanekollen, testa ditt sätt
      • Kostråden - hitta ditt sätt, teckenspråk
      • Kostråden - hitta ditt sätt, teckenspråk(2)
      • Matvanekollen – testa ditt sätt
      • Gravida - råd om bra mat
        Expandera
        • Bra mat när du är gravid
        • Gravid - Mat att undvika
        • Gravid - Hur får jag tillräckligt med näring?
        • Gravid - Hur mycket mat är lagom?
        • Vegokunskap för gravida och ammande
      • Ammande - råd om bra mat
        Expandera
        • Hur får jag tillräckligt med näring?
        • Mat att undvika - ammande
        • Hur mycket mat är lagom?
        • Träning för den som fått barn
        • Vegokunskap för gravida och ammande
      • Vegetarisk mat
        Expandera
        • Vegetarisk mat, teckenspråk
      • Vegansk mat
      • Miljöförgiftad fisk
        Expandera
        • Miljöförgiftad fisk - lättläst
      • Tallriksmodellen
    • Nyckelhålet
      Expandera
      • Nyckelhålsrecept
        Expandera
        • Lättsaltade recept
        • Vegetariska recept
        • Soppor
        • Köttrecept
        • Paj, pasta, pizza, tex-mex
        • Kycklingrecept
        • Fisk- och skaldjursrecept
    • Matvanor - undersökningar
      Expandera
      • Riksmaten småbarn
        Expandera
        • Mer information om undersökningen
        • Utvärdering av metod
      • Riksmaten barn
      • Riksmaten ungdom
        Expandera
        • Har ungdomar näringsbrist?
      • Riksmaten vuxna
      • Övervakning av ämnen i kroppen
    • Sjukdomar, allergier och hälsa
      Expandera
      • Allergi och överkänslighet
        Expandera
        • Mjölk och laktos - allergi och intolerans
      • Matvanor och sjukdom
      • Matförgiftning
        Expandera
        • Matförgiftning, teckenspråk
        • Matförgiftning - lättläst
        • Så spårar man smitta
      • Utbrott
    • Måltider i vård, skola och omsorg
      Expandera
      • Nationellt kompetenscentrum
      • Förskola
      • Så kan skolmåltidssystemet bidra till ett hållbarare samhälle
        Expandera
        • Arbete för att förändra skolmåltidssystemet
        • Ett missionsorienterat arbetssätt för mer hållbara skolmåltider
        • Arbetsmetoder inom Ett nytt recept för skolmåltider
        • Agenda 2030 på menyn
      • Måltidsbloggen
    • Matsvinn
      Expandera
      • Tips för minskat matsvinn
        Expandera
        • Förvara maten rätt
        • Tips minska matsvinnet, teckenspråk
      • Viktigt att minska matsvinnet
        Expandera
        • Nyord om matsvinn
      • Matsvinnsdagen
    • Nyheter Mat och hälsa
    • Test Sektionssida
      Expandera
      • Test rubrik strlkar
      • Testar fonter -text
      • Test artikelsida m översikt - artikelsida utan bild
        Expandera
        • Artikelsida 1(6)(4)(2)(3)
        • Artikelsida 1(6)(4)(2)(2)
        • Artikelsida 1(6)(4)(2)
        • Artikelsida 1(6)(4)
      • Test artikelsida m områdesöversikt - artikelsidor m bild
        Expandera
        • Artikelsida 1(6)
        • Artikelsida 1(5)
        • Artikelsida 1(4)
        • Artikelsida 1(3)
        • Artikelsida 1(2)
        • Artikelsida 1
      • Artikelsida med områdesöversikt
        Expandera
        • Artikelsida(2)
        • Artikelsida
      • Test Artikelsida med områdesöversikt
        Expandera
        • Artikelsida test formateringar
        • Listningsblock
        • Test Artikelsida
  • Livsmedel & innehåll
    Expandera
    • Mat och dryck
      Expandera
      • Drycker och alkohol
      • Fisk och skaldjur
      • Godis och snacks
      • Nötter och frön
      • Spannmål, potatis, ris och kassava
    • Näringsämnen
      Expandera
      • Energi, kalorier
      • Fett
        Expandera
        • Enkelomättat fett
        • Fleromättat fett, omega-3, omega-6
        • Mättat fett
        • Transfett
      • Fibrer
      • Vitaminer och antioxidanter
        Expandera
        • Antioxidanter
        • A-vitamin
        • Biotin
        • C-vitamin
        • D-vitamin
        • E-vitamin
        • Folat
        • K-vitamin
        • Niacin
        • Pantotensyra
        • Riboflavin
        • Tiamin
        • Vitamin B6
        • Vitamin B12
      • Har grönsaker, frukt och spannmål blivit mindre nyttiga?
    • Tillsatser, E-nummer
      Expandera
      • Sök E-nummer
      • Sötningsmedel
        Expandera
        • Stevia och steviolglykosider
      • Animaliska tillsatser
    • Oönskade ämnen
      Expandera
      • Risktermometern - ett hjälpmedel för att visa och jämföra risker
      • Akrylamid
      • Algblomning - cyanobakterier
      • Hormonstörande ämnen
      • Mögelgifter
        Expandera
        • Äpplen i överflöd - så här gör du mos och must utan mögelgifter
      • Radioaktivitet och bestrålning
        Expandera
        • Radioaktivt cesium i vildsvin
    • Tillagning, förvaring och hållbarhet
      Expandera
      • Hygien när du lagar mat
        Expandera
        • Matgästen i köket
        • Egen matlåda och mugg när du köper mat och dryck
      • Avsvalning av mat
      • Förvaring av kylvaror
      • Mat som tinat efter strömavbrott
      • Mat i sommartider
      • Varför bli maten dålig och hur vet man det?
      • Mögliga livsmedel
        Expandera
        • Mögliga livsmedel - lättläst
    • Text på förpackning, märkning
      Expandera
      • Allergimärkning
      • Naturligt och tillsatt socker – hur ser du skillnad?
      • Text på förpackning, märkning - teckenspråk
      • Text på förpackning, märkning - lättläst
    • Kosttillskott
      Expandera
      • Risker med kosttillskott
      • Här kan du rapportera misstänkta biverkningar av kosttillskott
    • Ekologisk mat
    • Nya livsmedel
    • Genmodifierad mat, GMO
  • Företagande, regler & kontroll
    Minimera
    • Starta livsmedelsföretag
      Expandera
      • Starta livsmedelsföretag - lättläst
      • Lagstiftningen - en introduktion
      • Registrera företag
      • Förändra eller avsluta företag
    • Så kontrolleras ditt företag
      Expandera
      • Avgifter för Livsmedelsverkets kontroll
      • Så kontrolleras kontrollen
      • Nationella kontrollplanen
        Expandera
        • Om den nationella kontrollplanen
        • Kontrolluppdraget och verksamhetsstyrning
        • Övergripande mål och prioriteringar
        • Hitta operativa mål och aktiviteter
        • Så här utförs kontrollen
        • Myndigheter, kontrollorgan och laboratorier
        • Samordning och samarbete i livsmedelskedjan
        • Beredskapsplaner och ömsesidigt stöd
        • Revision av kontrollmyndigheter
        • Så utvecklas kontroll och beredskap
      • Sök - öppna och stängda områden för musslor-ostron
      • Livsmedelsanläggningar
        Expandera
        • Groddar - anläggningar godkända för framställning
        • Tillverkare av skyddade beteckningar
    • Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter
      Expandera
      • E-utbildning: Uppdraget livsmedelskontroll
      • E-utbildning: Temperaturmätning
      • E-utbildning: Processkunskap om fiskprodukter
      • E-utbildning: Ny riskklassningsmodell
      • E-utbildning: Mikrobiologisk barräranalys (MBA)
      • E-utbildning: Livsmedelstillsatser
      • E-utbildning: Listeria
      • E-utbildning: Kontrollprocessen – från förberedelse till avvikelsehantering
      • E-utbildning: Klimatanpassad kommunal dricksvattenförsörjning
      • E-utbildning: Grundläggande om dricksvattenreglerna
      • E-utbildning: Faror och risker
      • E-utbildning: Export
      • E-utbildning: Beslutsfattarens roll i offentlig livsmedelskontroll
    • Nyheter för livsmedelsföretag
      Expandera
      • Nyheter för företag
      • Nyheter livsmedelsexport
      • Nyheter slakt och vilt
      • Nyheter livsmedelsimport
  • Beredskap
    Expandera
    • Livsmedelsberedskap - vad är det?
      Expandera
      • Livsmedel och säkerhetsläget
      • Sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten
      • Nato och livsmedels- och dricksvattenområdet
    • SKAL- samrådsgruppen för beredskapsplanering
  • Om oss
    Expandera
    • Verksamhet
      Expandera
      • Hållbara matvanor
      • Hållbar utveckling
    • Organisation
      Expandera
      • GD stab
      • Avdelningen för laborativ undersökning och analys
      • Avdelningen för risk- och nyttovärdering
      • Avdelningen för råd och reglering
      • Avdelningen för livsmedelskontroll
      • Insynsrådet
      • Så förhindrar Livsmedelsverket jäv och intressekonflikter
    • Press
      Expandera
      • Nyheter
        Expandera
        • Kommentarer
        • Debattartiklar
        • Pressmeddelanden
      • Återkallanden
    • Publikationer
      Expandera
      • Kundtjänst och köpevillkor
      • Dataskydd och sekretesspolicy
      • Om våra publikationer
    • Lagstiftning
      Expandera
      • Gällande lagstiftning
        Expandera
        • EU-förordning 2024/1143
        • EU-förordning 2024/989
        • LIVSFS 2024:4
        • LIVSFS 2024:2
        • EU-förordning 2023/2783
        • EU-förordning 2023/2782
        • EU-förordning 2023/915
        • EU-förordning 2023/731
        • LIVSFS 2023:5
        • LIVSFS 2023:3
        • LIVSFS 2023:2
        • EU-förordning 2022/2292
        • EU-förordning 2022/2104
        • EU-förordning 2022/1616
        • EU-förordning 2022/1428
        • EU-förordning 2022/1345
        • EU-beslut 2022/679
        • EU-förordning 2022/478
        • LIVSFS 2022:12
        • LIVSFS 2022:8
        • LIVSFS 2022:4
        • LIVSFS 2022:2
        • EU-förordning 2021/2305
        • EU-förordning 2021/2244
        • EU-förordning 2021/1756
        • EU-förordning 2021/630
        • EU-förordning 2021/1378
        • EU-förordning 2021/1355
        • EU-förordning 2021/1353
        • EU-förordning 2021/1236
        • EU-förordning 2021/1165
        • EU-förordning 2021/808
        • EU-förordning 2021/771
        • EU-förordning 2021/724
        • EU-förordning 2021/632
        • EU-förordning 2021/405
        • EU-förordning 2021/404
        • EU-förordning 2021/279
        • SFS 2021:176
        • LIVSFS 2021:12
        • LIVSFS 2021:9
        • LIVSFS 2021:8
        • EU-förordning 2020/2236
        • EU-förordning 2020/2235
        • EU-förordning 2020/2146
        • EU-beslut 2020/1729
        • EU-förordning 2020/1641
        • EU-förordning 2020/1158
        • EU-förordning 2020/692
        • EU-förordning 2020/464
        • EU-förordning 2020/198
        • LIVSFS 2020:6
        • EU-förordning 2019/2130
        • EU-förordning 2019/2129
        • EU-förordning 2019/2128
        • EU-förordning 2019/2127
        • EU-förordning 2019/2126
        • EU-förordning 2019/2124
        • EU-förordning 2019/2123
        • EU-förordning 2019/2122
        • EU-förordning 2019/2090
        • EU-förordning 2019/2074
        • EU-förordning 2019/1873
        • EU-förordning 2019/1871
        • EU-förordning 2019/1793
        • EU-förordning 2019/1715
        • EU-förordning 2019/1666
        • EU-förordning 2019/1602
        • EU-beslut 2019/1178
        • EU-förordning 2019/787
        • EU-förordning 2019/1081
        • EU-förordning 2019/1014
        • EU-förordning 2019/1013
        • EU-förordning 2019/1012
        • EU-förordning 2019/935
        • EU-förordning 2019/934
        • EU-förordning 2019/723
        • EU-förordning 2019/651
        • EU-förordning 2019/627
        • EU-förordning 2019/624
        • EU-förordning 2019/34
        • EU-förordning 2019/33
        • EU-beslut 1/19
        • EU-förordning 2018/848
        • EU-förordning 2018/782
        • EU-förordning 2018/775
        • EU-förordning 2018/700
        • EU-förordning 2018/470
        • EU-förordning 2018/456
        • EU-förordning 2018/329
        • EU-förordning 2018/307
        • EU-förordning 2018/274
        • EU-förordning 2018/273
        • EU-förordning 2018/213
        • LIVSFS 2018:5
        • EU-förordning 2017/2470
        • EU-förordning 2017/2469
        • EU-förordning 2017/2468
        • EU-förordning 2017/2281
        • EU-förordning 2017/2158
        • EU-förordning 2017/1798
        • EU-förordning 2017/1184
        • EU-förordning 2017/1182
        • EU-förordning 2017/949
        • EU-förordning 2017/880
        • EU-förordning 2017/670
        • EU-förordning 2017/644
        • EU-förordning 2017/625
        • EU-beslut 2017/436
        • EU-förordning 2017/212
        • EU-förordning 2017/140
        • EU-förordning 2017/12
        • EU-förordning 2016/2147
        • EU-beslut 2016/2136
        • EU-förordning 2016/1413
        • EU-förordning 2016/779
        • EU-förordning 2016/429
        • EU-förordning 2016/128
        • EU-förordning 2016/127
        • EU-förordning 2016/52
        • LIVSFS 2016:13
        • LIVSFS 2016:7
        • EU-förordning 2015/2284
        • EU-förordning 2015/2283
        • EU-förordning 2015/2232
        • EU-förordning 2015/1474
        • EU-förordning 2015/1375
        • EU-förordning 2015/949
        • EU-beslut 2015/201
        • EU-förordning 2015/170
        • EU-förordning 1271/2014
        • EU-beslut 2014/873
        • EU-förordning 843/2014
        • EU-förordning 834/2014
        • EU-förordning 828/2014
        • EU-förordning 809/2014
        • SFS 2014:786
        • EU-förordning 692/2014
        • EU-förordning 668/2014
        • EU-förordning 665/2014
        • EU-förordning 664/2014
        • EU-förordning 579/2014
        • EU-förordning 251/2014
        • LIVSFS 2014:25
        • LIVSFS 2014:22
        • LIVSFS 2014:4
        • EU-förordning 1379/2013
        • EU-förordning 1337/2013
        • EU-förordning 1321/2013
        • EU-förordning 1308/2013
        • EU-förordning 1306/2013
        • EU-förordning 1277/2013
        • SFS 2013:1059
        • EU-förordning 907/2013
        • EU-beslut 2013/653
        • EU-beslut 2013/652
        • EU-förordning 609/2013
        • EU-förordning 503/2013
        • SFS 2013:363
        • EU-förordning 210/2013
        • EU-förordning 208/2013
        • EU-förordning 172/2013
        • EU-förordning 101/2013
        • EU-beslut 2013/63
        • EU-förordning 1181/2012
        • EU-förordning 873/2012
        • EU-förordning 872/2012
        • EU-förordning 621/2012
        • EU-förordning 489/2012
        • EU-förordning 432/2012
        • EU-förordning 427/2012
        • EU-förordning 307/2012
        • EU-förordning 231/2012
        • LIVSFS 2012:3
        • SFS 2011:1494
        • EU-förordning 1169/2011
        • SFS 2011:1060
        • EU-förordning 931/2011
        • EU-beslut 2011/884
        • EU-beslut 2011/402
        • EU-förordning 284/2011
        • EU-förordning 234/2011
        • EU-förordning 142/2011
        • SFS 2011:13
        • LIVSFS 2011:12
        • EU-förordning 10/2011
        • EU-förordning 1022/2010
        • EU-beslut 2010/791
        • EU-beslut 2010/381
        • EU-beslut 2010/315
        • EU-förordning 257/2010
        • EU-förordning 254/2010
        • EU-förordning 115/2010
        • EU-förordning 37/2010
        • LIVSFS 2010:10
        • SFS 2009:1426
        • SFS 2009:1425
        • SFS 2009:1424
        • EG-förordning 1170/2009
        • EG-förordning 470/2009
        • EG-förordning 450/2009
        • EG-förordning 124/2009
        • LIVSFS 2009:13
        • EG-förordning 1334/2008
        • EG-förordning 1333/2008
        • EG-förordning 1332/2008
        • EG-förordning 1331/2008
        • EG-förordning 1204/2008
        • EG-förordning 1005/2008
        • EG-förordning 737/2008
        • EG-förordning 566/2008
        • EG-förordning 555/2008
        • EG-förordning 543/2008
        • EG-förordning 353/2008
        • LIVSFS 2008:13
        • EG-beslut 2007/642
        • EG-förordning 445/2007
        • EG-förordning 333/2007
        • EG-förordning 2023/2006
        • EG-förordning 1981/2006
        • EG-förordning 1925/2006
        • EG-förordning 1924/2006
        • EG-förordning 1882/2006
        • EG-förordning 1416/2006
        • SFS 2006:1165
        • SFS 2006:1033
        • SFS 2006:815
        • SFS 2006:814
        • SFS 2006:813
        • SFS 2006:812
        • SFS 2006:806
        • SFS 2006:805
        • SFS 2006:804
        • EG-förordning 627/2006
        • EG-beslut 2006/27
        • LIVSFS 2006:12
        • EG-förordning 2074/2005
        • EG-förordning 2073/2005
        • EG-förordning 1895/2005
        • EG-förordning 1688/2005
        • EG-förordning 396/2005
        • EG-förordning 37/2005
        • LIVSFS 2005:22
        • LIVSFS 2005:21
        • LIVSFS 2005:20
        • LIVSFS 2005:11
        • LIVSFS 2005:9
        • LIVSFS 2005:7
        • EG-förordning 1935/2004
        • EG-förordning 853/2004
        • EG-förordning 852/2004
        • EG-förordning 641/2004
        • EG-beslut 2004/225
        • EG-förordning 65/2004
        • EG-förordning 2160/2003
        • EG-förordning 2065/2003
        • EG-förordning 1830/2003
        • EG-förordning 1829/2003
        • LIVSFS 2003:45
        • LIVSFS 2003:39
        • LIVSFS 2003:18
        • LIVSFS 2003:17
        • LIVSFS 2003:16
        • LIVSFS 2003:13
        • LIVSFS 2003:11
        • LIVSFS 2003:10
        • EG-beslut 2002/994
        • EG-beslut 2002/840
        • EG-beslut 2002/657
        • EG-förordning 178/2002
        • LIVSFS 2002:48
        • EG-direktiv 2002/46
        • EG-förordning 999/2001
        • SLVFS 2001:37
        • EG-förordning 2870/2000
        • EG-förordning 1825/2000
        • EG-förordning 1760/2000
        • SLVFS 2000:46
        • SLVFS 2000:22
        • SFS 1998:940
        • SFS 1998:808
        • SLVFS 1998:8
        • SLVFS 1997:27
        • EG-förordning 2406/96
        • EG-förordning 1107/96
        • EG-förordning 122/94
        • EG-förordning 315/93
        • SLVFS 1993:20
        • EG-förordning 1536/92
        • EG-förordning 2136/89
        • SLVFS 1980:6
        • SLVFS 1980:5
        • SLVFS 1980:4
        • Regler om djurskydd
        • Regler om ABP - animaliska biprodukter
        • Regler om foder i primärproduktionen
      • Lagstiftning om livsmedel
      • Att söka lagstiftning om livsmedel
      • Föreskrifter i nummerordning
        Expandera
        • Föreskrifter i nummerordning 2024
        • Föreskrifter i nummerordning 2023
        • Föreskrifter i nummerordning 2022
        • Föreskrifter i nummerordning 2021
        • Föreskrifter i nummerordning 2020
        • Föreskrifter i nummerordning 2019
        • Föreskrifter i nummerordning 2018
        • Föreskrifter i nummerordning 2017
        • Föreskrifter i nummerordning 2016
        • Föreskrifter i nummerordning 2015
        • Föreskrifter i nummerordning 2014
        • Föreskrifter i nummerordning 2013
        • Föreskrifter i nummerordning 2012
        • Föreskrifter i nummerordning 2011
        • Föreskrifter i nummerordning 2010
        • Föreskrifter i nummerordning 2009
        • Föreskrifter i nummerordning 2008
        • Föreskrifter i nummerordning 2007
        • Föreskrifter i nummerordning 2006
        • Föreskrifter i nummerordning 2005
        • Föreskrifter i nummerordning 2004
        • Föreskrifter i nummerordning 2003
        • Föreskrifter i nummerordning 2002
        • Föreskrifter i nummerordning 2001
        • Föreskrifter i nummerordning 2000
        • Föreskrifter i nummerordning 1999
        • Föreskrifter i nummerordning 1998
        • Föreskrifter i nummerordning 1997
        • Föreskrifter i nummerordning 1996
        • Föreskrifter i nummerordning 1995
    • Kurser och seminarier
      Expandera
      • Better Training for Safer Food
    • Remisser utgångna 2024
      Expandera
      • Remiss - Förslag till ändring i föreskrifter om extraktionsmedel vid framställning av livsmedel Dnr 2024/03040
      • Remiss - Förslag till ändring i föreskrifter om avgifter och berikning Dnr 2024/03001
      • Remiss - Tillfälliga handelsbeteckningar för fiskeri- och vattenbruksprodukter. Dnr 2024/02929
      • Remiss - Ansökan om skyddad geografisk beteckning för "Traditionell svensk äppelcider" enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2024/1143. Dnr 2021/02417
      • Remiss - Ansökan om skyddad geografisk beteckning för "Tjockmjölk" enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2024/1143. Dnr 2021/02519
      • Remiss - Förslag till föreskrifter om handelsnormer för hönsägg Dnr 2024/02067
      • Remiss - Förslag till nya föreskrifter om handelsbeteckningar för fiskeri- och vattenbruksprodukter Dnr 2023/03593
      • Remiss - Tillfälliga handelsbeteckningar för fiskeri- och vattenbruksprodukter. Dnr 2024/01211
      • Remiss - Regeringsuppdrag om möjliga konsekvenser för svensk produktion och miljö av att miljöaspekter integrerats i Nordiska näringsrekommendationer 2023 Dnr 2023/02663
      • Remiss - Förslag till föreskrifter om ändring i Livsmedelsverkets föreskrifter (LIVSFS 2006:12) om djupfrysta livsmedel Dnr 2024/01028
    • Remisser utgångna 2023
      Expandera
      • Komplettering till tidigare utskickat förslag om ändring av livsmedelsverkets föreskrifter om avgifter för offentlig kontroll Dnr 2023/03648
      • Remiss - Förslag om ändring i Livsmedelsverkets föreskrifter om avgifter för offentlig kontroll och annan offentlig verksamhet Dnr 2023/03648
      • Remiss - Förslag till ändring i Livsmedelsverkets föreskrifter (LIVSFS 2010:10) om avgift för exportgodkännande Dnr 2023/03649
      • Remiss - Förslag till ändring i Livsmedelsverkets föreskrifter om avgifter för offentlig kontroll och annan offentlig verksamhet (äggundantag) Dnr 2023/03338
      • Remiss - ang fastställande av kontrollfrekvens för regelbunden riskbaserad offentlig kontroll av kontaktmaterialverksamheter Dnr 2020/01137
      • Remiss - Förslag till ändring i Livsmedelsverkets föreskrifter om livsmedelshygien Dnr 2023/02596
      • Remiss - Förslag till ändring i Livsmedelsverkets föreskrifter om kontrollfrekvens för riskbaserad offentlig kontroll Dnr 2023/02073(2)
      • REMISS - Fördjupad konsekvensanalys för ny modell för fastställande av kontrollfrekvens vid slakterier och vilthanteringsanläggningar Dnr 2023/03233
      • Remiss - Ansökan om skyddad ursprungsbeteckning för "Norrlandsströmming" enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1151/2012. Dnr 2021/02522
      • Remiss - Ansökan om skyddad ursprungsbeteckning för "Ostkustströmming" enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1151/2012. Dnr 2021/02466
      • Remiss - Ansökan om skyddad ursprungsbeteckning för "Kaffeost" enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1151/2012. Dnr 2021/02521
      • Remiss - Ansökan om skyddad ursprungsbeteckning för "Åkeröäpple från Sörmland" enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1151/2012. Dnr 2021/02450
      • Remiss - Hemställan om ändrat ansvar för offentlig kontroll och finansiering av vissa uppsamlingscentraler för fällt frilevande vilt Dnr 2023/01365
    • Remisser utgångna 2022
    • Regeringsuppdrag
      Expandera
      • Regeringsuppdrag från Socialdepartementet Uppdrag om mat och måltider för äldre personer
      • Uppdrag att ta fram föreskrifter om att restauranger och storhushåll ska informera konsumenter om ursprungsland för kött
      • Uppdrag att ta fram förslag till en nationell strategi, handlingsplan och kunskapsunderlag inom allergiområdet
      • Uppdrag att utreda förutsättningarna för insamling, hantering, registrering och rapportering av råvattendata
      • Uppdrag att utifrån de nordiska näringsrekommendationerna 2023 analysera hur de miljömässiga hållbarhetsaspekterna kan påverka den svenska livsmedelsproduktionen samt uppdatera de svenska kostråden
      • Vildsvinspaketet
      • Uppdrag att ta fram underlag för vilka sjukvårdsprodukter som bör omfattas av hälso- och sjukvårdens försörjningsberedskap
      • Uppdrag att genomföra åtgärder i vildsvinspaketet inom ramen för livsmedelsstrategin (Livsmedelsverket)
      • Uppdrag att samordna kommunikationsinsatser i vildsvinspaketet inom ramen för livsmedelsstrategin
      • Livsmedelsverkets arbete för Sveriges livsmedelsstrategi
    • Redovisade regeringsuppdrag
      Expandera
      • Uppdrag att vidta åtgärder för att utveckla samordningen, vägledningen och stödet avseende den offentliga kontrollen av kosttillskott
      • Åtgärder vid en bristsituation i livsmedelsskedjan
      • Förstudie inom allergiområdet för att främja en mer jämlik vård inom området
      • Uppdrag att genomföra åtgärder för ett minskat saltintag och ett minskat intag av energitäta näringsfattiga livsmedel
      • Uppdrag att inkomma med underlag för den fortsatta inriktningen av det civila försvaret
      • Uppdrag inom modernisering av köttkontrollen
    • Öppna data
      Expandera
      • Riksmaten småbarn
      • Datasets
      • Livsmedelsdata
      • Matvanor
  • Lyssna
  • Lättläst
  • Teckenspråk
  • English
  • Other languages
  • Export och villkor per land
    • Algeriet
    • Argentina
    • Armenien
    • Australien
    • Belarus
    • Benin
    • Chile
    • Colombia
    • Dominikanska republiken
    • Egypten
    • Elfenbenskusten
    • Förenade Arabemiraten
    • Guatemala
    • Indien
    • Indonesien
    • Kanada
    • Kina
    • Kosovo
    • Kuwait
    • Macau
    • Nordmakedonien
    • Nya Zeeland
    • Peru
    • Qatar
    • Serbien
    • Thailand
    • Turkiet
    • Uganda
    • Vietnam
    • Pre-exportintyg
    • Övriga länder utanför EU
Start / Företagande, regler & kontroll / Importera, exportera och handla inom EU / Export till länder utanför EU / Export och villkor per land / Elfenbenskusten

Elfenbenskusten

Lyssna

Här hittar du de exportintyg till Elfenbenskusten som utfärdas lokalt på exportanläggningen.

The African Organisation for Standardisation - ARSO 

Kontaktuppgifter 

Företag som är intresserade av export till Elfenbenskusten kan kontakta Livsmedelsverket via e-postadressen exportfragor@slv.se

Exportintyg 

LIVS 233 Elfenbenskusten - kött och köttprodukter av gris

Export och villkor per land

Algeriet
Argentina
Armenien
Australien
Belarus
Benin
Chile
Colombia
Dominikanska republiken
Egypten
Förenade Arabemiraten
Guatemala
Indien
Indonesien
Kanada
Kina
Kosovo
Kuwait
Macau
Nordmakedonien
Nya Zeeland
Peru
Qatar
Serbien
Thailand
Turkiet
Uganda
Vietnam
Pre-exportintyg
Övriga länder utanför EU

Dela sidan

  • Dela sidan via Email
  • Dela sidan via Facebook
  • Dela sidan via Twitter
  • Dela sidan via LinkedIn
Senast granskad 2024-05-23

Om Livsmedelsverket

  • Ställ en fråga eller läs svar som andra fått
  • Publikationer
  • Press

Följ oss

  • Prenumerera på nyheter
  • Sociala medier
  • Betalabbet
  • TEST- Matvanor, hälsa & miljö

Livsmedelskontroll

  • Kontrollwiki
  • Logga in på Mina sidor - exportintyg