Till huvudinnehåll Till meny Till undermeny
  • Lyssna
  • Lättläst
  • Teckenspråk
  • English
  • Other languages
Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp Livsmedelsverkets logotyp
Sök
  • Matvanor, hälsa & miljö
    Expandera
    • Kostråd
      Expandera
      • Kostråden - hitta ditt sätt
        Expandera
        • Grönsaker och frukt - råd
        • Fisk och skaldjur - råd
        • Fullkorn - råd
        • Kött och chark - råd
        • Matfetter - råd
        • Mejeriprodukter - råd
        • Socker - råd
        • Salt - råd
        • Alkohol - råd
        • Nötter och frön - råd
        • Energibalans - råd
        • Rörelse i vardagen - råd
        • Matvanekollen, testa ditt sätt
      • Matvanekollen – testa ditt sätt
      • Gravida - råd om bra mat
        Expandera
        • Bra mat när du är gravid
        • Gravid - Mat att undvika
        • Gravid - Hur får jag tillräckligt med näring?
        • Gravid - Hur mycket mat är lagom?
        • Vegokunskap för gravida och ammande
      • Ammande - råd om bra mat
        Expandera
        • Hur får jag tillräckligt med näring?
        • Mat att undvika - ammande
        • Hur mycket mat är lagom?
        • Träning för den som fått barn
        • Vegokunskap för gravida och ammande
      • Vegetarisk mat
      • Vegansk mat
      • Miljöförgiftad fisk
        Expandera
        • Miljöförgiftad fisk - lättläst
      • Tallriksmodellen
    • Nyckelhålet
      Expandera
      • Nyckelhålsrecept
        Expandera
        • Lättsaltade recept
        • Vegetariska recept
        • Soppor
        • Köttrecept
        • Paj, pasta, pizza, tex-mex
        • Kycklingrecept
        • Fisk- och skaldjursrecept
    • Matvanor - undersökningar
      Expandera
      • Riksmaten småbarn
        Expandera
        • Mer information om undersökningen
        • Utvärdering av metod
      • Riksmaten barn
      • Riksmaten ungdom
        Expandera
        • Har ungdomar näringsbrist?
      • Riksmaten vuxna
      • Övervakning av ämnen i kroppen
    • Sjukdomar, allergier och hälsa
      Expandera
      • Allergi och överkänslighet
        Expandera
        • Mjölk och laktos - allergi och intolerans
      • Matvanor och sjukdom
      • Matförgiftning
        Expandera
        • Matförgiftning - lättläst
        • Så spårar man smitta
      • Utbrott
    • Måltider i vård, skola och omsorg
      Expandera
      • Nationellt kompetenscentrum
      • Förskola
      • Så kan skolmåltidssystemet bidra till ett hållbarare samhälle
        Expandera
        • Arbete för att förändra skolmåltidssystemet
        • Ett missionsorienterat arbetssätt för mer hållbara skolmåltider
        • Arbetsmetoder inom Ett nytt recept för skolmåltider
      • Måltidsbloggen
    • Matsvinn
      Expandera
      • Tips för minskat matsvinn
        Expandera
        • Förvara maten rätt
      • Viktigt att minska matsvinnet
        Expandera
        • Nyord om matsvinn
      • Matsvinnsdagen
    • Nyheter Mat och hälsa
    • Test Sektionssida
      Expandera
      • Testar fonter -text
      • Test artikelsida m områdesöversikt - artikelsidor m bild
        Expandera
        • Artikelsida 1(6)
        • Artikelsida 1(5)
        • Artikelsida 1(4)
        • Artikelsida 1(3)
        • Artikelsida 1(2)
        • Artikelsida 1
      • Artikelsida med områdesöversikt
        Expandera
        • Artikelsida(2)
        • Artikelsida
      • Test Artikelsida med områdesöversikt
        Expandera
        • Artikelsida test formateringar
        • Listningsblock
        • Test Artikelsida
  • Livsmedel & innehåll
    Minimera
    • Mat och dryck
      Expandera
      • Drycker och alkohol
      • Fisk och skaldjur
      • Godis och snacks
      • Nötter och frön
    • Näringsämnen
      Expandera
      • Energi, kalorier
      • Fett
        Expandera
        • Enkelomättat fett
        • Fleromättat fett, omega-3, omega-6
        • Mättat fett
        • Transfett
      • Fibrer
      • Vitaminer och antioxidanter
        Expandera
        • Antioxidanter
        • A-vitamin
        • Biotin
        • C-vitamin
        • D-vitamin
        • E-vitamin
        • Folat
        • K-vitamin
        • Niacin
        • Pantotensyra
        • Riboflavin
        • Tiamin
        • Vitamin B6
        • Vitamin B12
      • Har grönsaker, frukt och spannmål blivit mindre nyttiga?
    • Tillsatser, E-nummer
      Minimera
      • Sök E-nummer
      • Sötningsmedel
        Expandera
        • Stevia och steviolglykosider
      • Animaliska tillsatser
    • Oönskade ämnen
      Expandera
      • Risktermometern - ett hjälpmedel för att visa och jämföra risker
      • Akrylamid
      • Algblomning - cyanobakterier
      • Hormonstörande ämnen
      • Mögelgifter
        Expandera
        • Äpplen i överflöd - så här gör du mos och must utan mögelgifter
      • Radioaktivitet och bestrålning
        Expandera
        • Radioaktivt cesium i vildsvin
    • Tillagning, förvaring och hållbarhet
      Expandera
      • Hygien när du lagar mat
        Expandera
        • Egen matlåda och mugg när du köper mat och dryck
      • Avsvalning av mat
      • Förvaring av kylvaror
      • Mat som tinat efter strömavbrott
      • Mat i sommartider
      • Varför bli maten dålig och hur vet man det?
      • Mögliga livsmedel
        Expandera
        • Mögliga livsmedel - lättläst
    • Text på förpackning, märkning
      Expandera
      • Allergimärkning
      • Naturligt och tillsatt socker – hur ser du skillnad?
    • Kosttillskott
      Expandera
      • Risker med kosttillskott
      • Här kan du rapportera misstänkta biverkningar av kosttillskott
    • Ekologisk mat
    • Nya livsmedel
    • Genmodifierad mat, GMO
  • Företagande, regler & kontroll
    Expandera
    • Starta livsmedelsföretag
      Expandera
      • Starta livsmedelsföretag - lättläst
      • Lagstiftningen - en introduktion
      • Registrera företag
      • Förändra eller avsluta företag
    • Så kontrolleras ditt företag
      Expandera
      • Avgifter för Livsmedelsverkets kontroll
      • Så kontrolleras kontrollen
      • Nationella kontrollplanen
        Expandera
        • Om den nationella kontrollplanen
        • Kontrolluppdraget och verksamhetsstyrning
        • Övergripande mål och prioriteringar
        • Hitta operativa mål och aktiviteter
        • Så här utförs kontrollen
        • Myndigheter, kontrollorgan och laboratorier
        • Samordning och samarbete i livsmedelskedjan
        • Beredskapsplaner och ömsesidigt stöd
        • Revision av kontrollmyndigheter
        • Så utvecklas kontroll och beredskap
      • Sök - öppna och stängda områden för musslor-ostron
      • Livsmedelsanläggningar
        Expandera
        • Groddar - anläggningar godkända för framställning
        • Tillverkare av skyddade beteckningar
    • Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter
      Expandera
      • E-utbildning: Uppdraget livsmedelskontroll
      • E-utbildning: Temperaturmätning
      • E-utbildning: Processkunskap om fiskprodukter
      • E-utbildning: Ny riskklassningsmodell
      • E-utbildning: Mikrobiologisk barräranalys (MBA)
      • E-utbildning: Livsmedelstillsatser
      • E-utbildning: Listeria
      • E-utbildning: Kontrollprocessen – från förberedelse till avvikelsehantering
      • E-utbildning: Klimatanpassad kommunal dricksvattenförsörjning
      • E-utbildning: Grundläggande om dricksvattenreglerna
      • E-utbildning: Faror och risker
      • E-utbildning: Export
      • E-utbildning: Beslutsfattarens roll i offentlig livsmedelskontroll
    • Nyheter för livsmedelsföretag
      Expandera
      • Nyheter för företag
      • Nyheter livsmedelsexport
      • Nyheter slakt och vilt
      • Nyheter livsmedelsimport
  • Beredskap
    Expandera
    • Livsmedelsberedskap - vad är det?
      Expandera
      • Livsmedel och säkerhetsläget
      • Sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten
      • Nato och livsmedels- och dricksvattenområdet
  • Om oss
    Expandera
    • Verksamhet
      Expandera
      • Hållbara matvanor
      • Hållbar utveckling
    • Organisation
      Expandera
      • GD stab
      • Avdelningen för laborativ undersökning och analys
      • Avdelningen för risk- och nyttovärdering
      • Avdelningen för råd och reglering
      • Avdelningen för livsmedelskontroll
      • Insynsrådet
      • Så förhindrar Livsmedelsverket jäv och intressekonflikter
    • Press
      Expandera
      • Nyheter
        Expandera
        • Kommentarer
        • Debattartiklar
        • Pressmeddelanden
      • Återkallanden
    • Publikationer
      Expandera
      • Kundtjänst och köpevillkor
      • Dataskydd och sekretesspolicy
      • Om våra publikationer
    • Lagstiftning
      Expandera
      • Lagstiftning om livsmedel
      • Att söka lagstiftning om livsmedel
      • Föreskrifter i nummerordning
        Expandera
        • Föreskrifter i nummerordning 2024
        • Föreskrifter i nummerordning 2023
        • Föreskrifter i nummerordning 2022
        • Föreskrifter i nummerordning 2021
        • Föreskrifter i nummerordning 2020
        • Föreskrifter i nummerordning 2019
        • Föreskrifter i nummerordning 2018
        • Föreskrifter i nummerordning 2017
        • Föreskrifter i nummerordning 2016
        • Föreskrifter i nummerordning 2015
        • Föreskrifter i nummerordning 2014
        • Föreskrifter i nummerordning 2013
        • Föreskrifter i nummerordning 2012
        • Föreskrifter i nummerordning 2011
        • Föreskrifter i nummerordning 2010
        • Föreskrifter i nummerordning 2009
        • Föreskrifter i nummerordning 2008
        • Föreskrifter i nummerordning 2007
        • Föreskrifter i nummerordning 2006
        • Föreskrifter i nummerordning 2005
        • Föreskrifter i nummerordning 2004
        • Föreskrifter i nummerordning 2003
        • Föreskrifter i nummerordning 2002
        • Föreskrifter i nummerordning 2001
        • Föreskrifter i nummerordning 2000
        • Föreskrifter i nummerordning 1999
        • Föreskrifter i nummerordning 1998
        • Föreskrifter i nummerordning 1997
        • Föreskrifter i nummerordning 1996
        • Föreskrifter i nummerordning 1995
    • Kurser och seminarier
      Expandera
      • Better Training for Safer Food
    • Regeringsuppdrag
      Expandera
      • Regeringsuppdrag från Socialdepartementet Uppdrag om mat och måltider för äldre personer
      • Uppdrag att genomföra åtgärder i vildsvinspaketet inom ramen för livsmedelsstrategin (Livsmedelsverket)
      • Uppdrag att samordna kommunikationsinsatser i vildsvinspaketet inom ramen för livsmedelsstrategin
    • Öppna data
      Expandera
      • Livsmedelsdata
      • Matvanor
  • Lyssna
  • Lättläst
  • Teckenspråk
  • English
  • Other languages
  • Sök E-nummer
Start / Livsmedel & innehåll / Tillsatser, E-nummer / Sök E-nummer / Erytrosin

E 127 - Erytrosin

Lyssna

Framställs syntetiskt. Jodhaltigt. Får endast användas till cocktailbär och kanderade körsbär.

E-nummer

E 127

Typ

Färgämne

Färg

Röd



Om Livsmedelsverket

  • Ställ en fråga eller läs svar som andra fått
  • Publikationer
  • Press

Följ oss

  • Prenumerera på nyheter
  • Sociala medier
  • Betalabbet
  • TEST- Matvanor, hälsa & miljö

Livsmedelskontroll

  • Kontrollwiki
  • Logga in på Mina sidor - exportintyg