Het köttfärs med yoghurt, hackade grönsaker & persilja

4 portioner
Köttfärs:
400–500 g köttfärs
3 gula lökar
3–4 hela tomater på burk
ca 1 röd chili, (beroende på önskad hetta)
1 msk olivolja
Grönsakshack:
3 morötter, ca 300 g
½ gurka, ca 250 g
4 tomater
¼ vitkålshuvud, ca 300 g
2 kvistar persilja
4 kvistar koriander
Servering:
Rött råris, eller vanligt råris
4 msk matlagningsyoghurt
Bröd
Gör så här:
1. Finhacka löken och stek gyllenbrun i lite olja tillsammans med köttfärsen.
2. Tillsätt tomater och hackad chili och koka ihop sakta till en god gryta.
3. Riv morot, tärna gurka, tomat och vitkål och hacka örterna. Blanda samman.
4. Koka riset enligt förpackningen.
Servering:
Toppa grytan med några klickar yoghurt. Servera tillsammans med grönsakshacket, ris och Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakt fullkornsbröd.
Receptet uppfyller kraven för Nyckelhålsrecept.