Fiskedeller med tomatsallad och avokadoröra

Små, söta och supergoda fiskbiffar som kan kryddas lite som man vill. Den som inte gillar chili byter mot dill, gräslök eller curry.
4 port
Tillagningstid: 30 min
Du behöver:
Potatis
- 700 g potatis, gärna små
Tomatsallad
- 5 tomater i skivor (eller 10 mindre)
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 hackad schalottenlök
- 1 tsk hackad färsk ingefära
- ½ msk flytande honung
- salt (med jod), ca 1 krm
Avokadoröra
- 1-2 avokado
- 3 msk kvarg
- 1 tsk senap
- lite dill (fryst går fint)
- juice från en limefrukt
- svartpeppar och salt med jod (max 0,5 tsk)
Fiskedeller
- 400 g torskfilé
- 200 g laxfilé
- 125 g havregryn
- 2 medelstora ägg
- 1-2 schalottenlökar
- 1 röd paprika
- chili efter smak
- 2 krm vitpeppar
- 1 tsk salt (med jod)
- 2 msk rapsolja till stekning
Gör så här:
- Koka potatisen.
Tomatsallad
- Blanda tomat, vitlök och lök i en skål.
- Blanda ingefära och honung och droppa över.
- Smaka av med lite salt.
- Låt stå minst 10 minuter.
Avokadoröra
- Rör ihop allt och smaka av med lite lime, peppar och salt (max 0,5 tsk).
Fiskedeller
- Skär fisken i bitar och mixa till en färs.
- Tillsätt havregryn och ägg.
- Hacka lök och paprika och tillsätt.
- Krydda med lite chili, peppar och salt (max 1 tsk).
- Forma fiskedeller med en sked.
- Hetta upp oljan i en panna och stek 2-3 minuter på vardera sidan och servera.
Senast granskad 2022-09-07