Gulaschsoppa

Den kräver sin tid på spisen, men det är den värd – denna mustiga och värmande gulaschsoppa.
4 portioner
Tillagningstid: 2 timmar, varav arbetstid 30 min.
Du behöver:
- 4 lökar
- 400 g potatis (skalad vikt)
- 2-3 persiljerötter eller 2-3 palsternackor (300 g skalade)
- 4 morötter
- 2 paprikor
- 400 g bog eller innanlår (nötkött)
- 3 msk oliv- eller rapsolja
- 1 l vatten
- 1 burk krossade tomater
- 2 tsk paprikakrydda
- 1 tsk timjan
- peppar och salt (med jod) efter smak (max 2 tsk)
Tillbehör: Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakat fullkornsbröd
Gör så här:
- Hacka lökarna. Skala och skär potatis, persiljerötter/palsternacka och morötter och skär i tärningar. Skölj paprika och skär i tärningar. Skär också köttet i tärningar 2 x 2 cm.
- Värm oljan i en gryta. Bryn köttet. Tillsätt lök, potatis, persiljerötter/palsternacka, morötter och paprika och låt fräsa med i någon minut.
- Tillsätt vatten, krossad tomat, paprikakrydda och timjan och låt koka på svag värme i 1,5 timmar, tills köttet är mört. Smaka av soppan med salt och peppar.
Senast granskad 2023-08-21