Köttfärssoppa

En soppa att värma sig med när det blåser kallt. Köttfärsen kan bytas ut mot vegofärs, tofu eller fisk i tärningar.
4 port
Tillagningstid: 40 min, varav 20 min arbetstid
Du behöver:
- 1-2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 paprikor, gärna olika färger
- 4 morötter
- 1 msk raps- eller olivolja
- 400 g köttfärs (nöt- eller kyckling-)
- 400 g krossad tomat
- 2 msk tomatpuré
- 7-8 dl vatten
- 1 tärning kött- eller grönsaksbuljong
- ca 2 tsk paprikapulver ca 2 tsk oregano
- torkad peppar och salt (med jod) (max ½ tsk)
- 160 g fullkornspasta
Tillbehör: Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakat fullkornsbröd
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprikorna. Skala och tärna morötterna. Fräs allt i olja i en kastrull ett par minuter.
- Tillsätt köttfärsen och bryn till dess den börjar ta färg. Den behöver inte bli genomstekt eftersom soppan ska koka sedan.
- Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, vatten, buljongtärning och paprikapulver. Låt puttra ca 15 minuter.
- Bryt pastan och tillsätt i soppan. Koka så länge som det anges på förpackningen. Tillsätt mer vatten vid behov.
- Smaka av med oregano, peppar och salt och servera med bröd.
Senast granskad 2022-12-06