Bulgursallad med kyckling

Många smaker samsas i den här djupgröna salladen, och alla bidrar de med sitt. Varsågod, en tabbouleh-inspirerad bulgursallad, serverad med sprödbakad kycklingfilé.
4 port
Tid: 40 min
Du behöver
- 2½ dl fullkornsbulgur eller –couscous
- 6 torkade aprikoser
- 40 g kikärtsmjöl eller 1 dl ströbröd
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk salt (med jod)
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chilipulver
- 500 g kycklingfilé
- 2 tsk olivolja
- 2 stora tomater
- 3 salladslök
- 1 gul paprika
- 2 vitlöksklyftor
- saften av en citron
- 3 tsk olivolja
- 50 g svarta oliver
- 50 g färsk persilja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 tsk salt (med jod)
Gör så här
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet, men utan salt eftersom rätten i övrigt ger så mycket smak. Låt svalna. Blöt upp aprikoserna ett par minuter i kokande vatten i en kopp.
- Blanda kikärtsmjöl, paprikakrydda, ½ tsk salt, vitlökspulver och chilipulver i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen. Stek dem på båda sidorna i olja i en medelvarm släpp-lätt-panna, ca 10 minuter totalt, till dess de är genomstekta.
- Skär tomater, vårlök, paprika och aprikoser i mindre bitar. Hacka vitlöken fint. Blanda grönsaker, aprikoser och vitlök med bulgur.
- Vänd därefter i citronsaft, olivolja, oliver, finhackad persilja, timjan och paprikakrydda i salladen. Smaka av med salt, max 1 tsk.
Senast granskad 2022-09-08