Indisk kycklinggryta

Kanske låter det märkligt med kanel i grytan, men prova! Det här är en liten smaksensation väl värd att testa.
4 port
Tid: 40 min, varav arbetstid 30 min.
Du behöver:
- 300 g fullkornsris (okokt vikt)
- 2 gula lökar
- 2 röda paprikor
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk finhackad chili eller sambal oelek
- 5 morötter
- 3 msk rapsolja
- 2 lagerblad
- 1 kanelstång
- 1 tsk stött spiskummin
- 0,5 -1 tsk stött koriander
- 1-2 tsk curry
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1,5 burk kokosmjölk lätt (600 g)
- 1 tärning kycklingbuljong
- 400 g kycklingfilé
- 3-4 msk lime- eller citronsaft
- 1½ tsk salt (med jod)
Tillbehör:
- 400 g kokta grönsaker, t ex broccoli eller gröna bönor
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på paketet, men utan salt, eftersom resten av rätten ger så mycket smak.
- Hacka lök, paprika, vitlök och chili. Riv morötterna. Fräs alltsammans i olja i en gryta.
- Tillsätt lagerblad, kanelstång, spiskummin, koriander, curry, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt koka 15 minuter. Ta ur lagerblad och kanelstång och mixa grytan slät.
- Skär kycklingen i strimlor och tillsätt dem i grytan. Låt koka 5-10 minuter (beroende på kycklingbitarnas storlek) tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med limesaft och salt, max 1,5 tsk.
- Dela broccolin i buketter och skär stocken i tärningar. Koka 4-5 minuter i osaltat vatten. Servera med ris och grönsaker.
Senast granskad 2022-09-07