Ingefärskyckling med wokade grönsaker

Krispiga grönsaker med kryddig ugnsbakad kycklingfilé. Kan det bli godare?
4 port
Tid: 45 min, varav arbetstid 30 min.
Du behöver
- 300 g fullkornsris (okokt vikt)
Ingefärskyckling
- 500 g kycklingfilé
- 1½ msk rapsolja
- 2,5 msk japansk sojasås
- 2 msk sweet-chilisås
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk riven ingefära
Grönsakswok
- ½ rotselleri eller 2-3 persiljerötter (ca 350 g rensad vikt)
- 5 morötter
- 1 purjolök
- 1 msk rapsolja
- 1-2 msk sojasås
- 1 dl kokosmjölk
Pynt
- 1 msk sesamfrö
- 1 limefrukt
- färsk koriander efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men utan salt eftersom rätten som helhet ger så mycket smak.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, smord med olja. Blanda sojasås, olja, sweet-chilisås och ingefära och häll över. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller till dess köttet är genomstekt. Vänd gärna på filéerna en gång under stekningen.
- Skär selleri och morötter i tunna stavar. Skölj och ansa purjolöken och skär i tunna strimlor.
- Värm 1 msk olja i en wokpanna eller en djup stekpanna. När pannan är het, tillsätt grönsakerna. Det är viktigt att pannan är tillräckligt het, annars kommer grönsakerna mest kokas, inte wokas. Woka under ständig omrörning 3-4 minuter. Tillsätt sojasås och kokosmjölk och stek ytterligare 1-2 minuter.
Pynta med sesamfrön, lime och färsk koriander och servera till kycklingen.
Senast granskad 2022-09-08