Wokad kyckling med sockerärter och persiljerot

En rätt med exotiska inslag. Den som vill ha en vegetarisk rätt byter kycklingköttet mot tofu eller ”sojakött”.
4 port
Tillagningstid: 45 min, varav arbetstid 30 min.
Du behöver:
- 4 port fullkornsris
Woken
- 500 g kycklingfilé
- 2 lökar, gula eller röda
- 2 persiljerötter (eller 4 morötter), 300 g rensad vikt
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk curry
- 1 burk kokosmjölk lätt, 400 g
- 2-3 msk japansk sojasås
- 2 msk limejuice
- 300 g sockerärter (frysta går bra)
- 2 tsk majsstärkelse
- ½ dl vatten
Pynt: ev 1 tsk finhackad röd chili och 1 limefrukt i klyftor
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen men utan salt, eftersom resten av rätten ger så mycket smak.
- Strimla kycklingfiléerna.
- Hacka lökarna, skala och skär persiljerötter/morötter i tunna stavar.
- Hetta upp olja i en wokpanna. Tillsätt lök och persiljerötter och fräs 2-3 minuter. Strö över curry och vänd runt så att det börjar dofta gott.
- Tillsätt kyckling och sockerärter och efter ett par minuter även kokosmjölken. Koka upp och låt koka ca 5 minuter, tills kycklingen är genomkokt. Rör om och smaka av med sojasås och limejuice.
- Rör ut majsstärkelsen i vatten och rör i. Koka någon minut, tills såsen tjocknar.
- Pynta eventuellt med chili och lime och servera.
Senast granskad 2022-09-08