Örtig tomatsoppa med potatis och kikärtor

En vackert rödorange soppa som passar perfekt som vintermat, antingen hemma vid matbordet eller i termos på utflykten.
4 port
Tid 30 minuter
Du behöver
- 2 lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 5 potatisar
- 2 röda paprikor
- 1 msk rapsolja
- 2 burk krossade tomater (2 x 400 g)
- 7 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk kikärtor (3 dl kokta)
- peppar
- 0,5 tsk salt
Topping
- Färsk basilika
- 100 g matyoghurt (8-10% fett)
- 2 msk grön pesto
Tillbehör
- Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakat fullkornsbröd
Gör så här
- Hacka lök och vitlök. Skala potatisen och skär i små bitar. Skölj paprikan och skär i bitar.
- Fräs lök, potatis och paprika i olja i en gryta 3-4 minuter. Tillsätt krossad tomat, vatten, buljongtärning och kikärtor. Koka soppan 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
- Mixa soppan jämn och smaka av med peppar och salt, max ½ tsk. Servera med pesto, matyoghurt, basilika och bröd.
Senast granskad 2023-08-21