Debattartiklar
-
Nationella mål föreslås för en hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion
Dagens livsmedelskonsumtion är inte hållbar för vare sig hälsa, miljö eller klimat. Den ökar risken för ohälsa och sjukdomar, som i sin tur innebär negativa konsekvenser för både individ och samhälle. På uppdrag av regeringen föreslår nu Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket nationella mål och insatsområden för en hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion i Sverige, till stöd för folkhälso- och hållbarhetsarbetet i regioner, kommuner, näringsliv och på myndigheter.
2024-02-07 - Debattartiklar
-
”Måltiderna för barn och sjuka kräver planering”
Det är lätt att ta våra offentliga måltider för givna. Men maten som serveras i skola, vård och omsorg är en nyckel till hållbar utveckling och bidrar till såväl försörjningsförmåga som stärkt beredskap.
2022-11-10 - Debattartiklar
-
Släng mindre mat och rädda klimatet
I söndags var det världsmiljödagen. Den är viktig eftersom den sätter ljuset på miljö- och klimatfrågorna. Dagen ger oss också möjlighet att anta en utmaning, nämligen att sluta slänga mat. Det är en till synes enkel handling, men det är en avgörande insats för miljön och klimatet. Dessutom kan alla bidra.
2022-06-10 - Debattartiklar